REGULAMENT CONCURS

Categorii :

Inscrierea intr-una din aceste categorii este decizia fiecaruia, dar organizatorii isi rezerva dreptul de a nu accepta inscrierea unor participanti intr-o anumita categorie daca este evident faptul ca nu se respecta paragraful anterior.

Pentru fiecare categorie in parte sectiunea de boulder si cea de escalada se vor desfasura in zile diferite, iar participantii vor fi impartiti in doua serii.  Categoriile Open Fete si Open Baieti vor evolua impreuna, la fel si categoriile Rookie Fete si Rookie Baieti.

  • Calificari pentru sectiunea Boulder. In etapa de calificari fiecare categorie va avea la dispozitie 20 de trasee, cu grade de dificultate variate de la foarte usor la foarte greu, tinandu-se cont de nivelul celor carora li se adreseaza. Pentru categoriile Open Fete si Open Baieti traseele vor fi aceleasi, la fel si pentru Rookie Fete si Rookie Baieti. Din cele 20 de trasee  15 trasee vor fi jurizate, avand punctaje dupa cum urmeaza: tr.1 – 10 pct, tr.2 – 20 pct, tr.3 – 30 pct, tr.4 – 40 pct,…..tr.13 – 130 pct, tr.14 – 140 pct, tr.15 – 150 pct (1 cel mai usor, 2 urmatorul, pana la 15 – cel mai greu). Pentru traseele realizate flash se acorda punctajul traseului plus inca ½ din acesta (de ex pt traseul nr 12 realizat flash, concurentul va primi 120 pct + 60 pct = 180 pct.) Daca traseul nu a fost realizat flash, numarul de incercari nu mai conteaza, ci doar reusita. Celelalte 5 trasee vor fi usoare, pentru incalzire si ele nu conteaza in clasament. Traseele vor fi pe culori, plecarea este marcata, ultima priza este top. Calificarile se vor derula in maniera “la lucru”.
  • Finala pentru sectiunea Boulder. Finala se va desfasura in maniera “la vedere”, in paralel pentru categoriile Open fete si Open baieti (pentru categoriile Rookie Fete si Rookie Baieti se va organiza finala doar in caz de egalitate pe locul I). Numarul celor care acced in finala este de 6 pentru fete si 8 pentru baieti. In caz de egalitate pe locul 6 / 8 in finala intra toti cei clasati pe acest loc. Vor fi 3 trasee pentru fiecare dintre aceste categorii. Finalistii vor avea la dispozitie 2 minute pentru vizualizarea fiecarui traseu. Dupa vizionare primul concurent va intra imediat la traseul 1. Concurentii au la dispozitie 3 minute pentru rezolvarea fiecarui traseu. In cazul in care un concurent rezolva unul dintre trasee in mai putin de 3 minute, va intra urmatorul concurent, fara a se astepta scurgerea celor 3 minute, doar daca si concurentul de la categoria care evolueaza in paralel si-a incheiat evolutia. Dupa ce toti concurentii evolueaza la primul traseu, intreaga grupa se muta la traseul 2. Pentru realizarea clasamentului conteaza: 1.numarul de topuri, 2. Numarul de incercari la top, 3. Numarul de prize.
  • Calificari sectiunea escalada.La proba de escalada traseele trebuie parcurse in maniera “cap de coarda”. In etapa de calificari, cei din categoriile Open Fete si Open Baieti vor avea la dispozitie cate 6 trasee de escalada, iar cei din categoriile Rookie Fete si Rookie Baieti vor avea 10 trasee (aceleasi pentru ambele categorii). Calificarile se vor desfasura in maniera “dupa lucru”, dar pentru traseele realizate flash, se va acorda un bonus. Astfel traseele vor avea punctaje dupa cum urmeaza: tr.1 – 10 pct, tr.2 – 20 pct, tr.3 – 30 pct,tr.4 – 40 pct, tr.5 – 50 pct, tr.6 – 60 pct, iar la Rookie continua pana la tr.10 – 100 pct.) Traseul 1 este cel mai usor, 2 urmatorul, etc. Pentru traseele realizate flash se acorda punctajul traseului plus inca ½ din acesta (de ex pt traseul nr 5 realizat flash, concurentul va primi 50 pct + 25 pct = 75 pct.) Daca traseul nu a fost realizat flash, numarul de incercari nu mai conteaza, ci doar reusita.
  • Finala pentru sectiunea Escalada.Finala se va desfasura in maniera “la vedere”, doar pentru categoriile Open Fete si Open Baieti (pentru categoriile Rookie Fete si Rookie Baieti se va organiza finala doar in caz de egalitate pe locul I). Numarul celor care acced in finala este de 6 pentru fete si 8 pentru baieti. In caz de egalitate pe locul 6 / 8 vor intra in finala toti cei clasati pe acest loc. Vor fi 2 trasee pentru fiecare dintre aceste categorii. Concurentii vor avea la dispozitie 8 minute pentru vizualizarea fiecarui traseu. La primul traseu, fetele si baietii vor evolua in paralel. La ultimul traseu vor evolua alternativ: o fata, un baiat, o fata, un baiat…. Clasamentul se va reliza conform regulamentului IFSC.

Fiecare participant va primi un numar si un carton cu traseele aferente categoriei din care face parte, atat la boulder cat si la escalada.Cartonul va fi folosit pe parcursul ambelor zile de concurs, iar in etapa de calificari la boulder concurentul se va prezenta cu cartonul la arbitru.

Realizarea clasamentelor. Ordinea in clasament se va stabili pe baza punctajelor obtinute de fiecare concurent. Punctajul pentru un concurent se stabileste prin insumarea punctelor aferente traseelor realizate, flash sau la lucru. Se vor realiza atat clasamente separate pe cele doua sectiuni: bouldering si escalada, cat si clasamentul general al Maratonului prin cumularea punctajelor obtinute la cele doua probe. Pentru a intra in clasamentul general al Maratonului este obligatorie participarea la ambele probe. Clasamentele se vor realiza conform regulamentului IFSC.

Pentru categoriile Rookie Fete si Rookie Baieti, clasamentul se va realiza pe baza rezultatelor obtinute in calificari. In caz de egalitate pentru locul I, atat la proba de escalada cat si la cea de boulder, se va organiza finala.

Pentru categoriile Open Fete si Open Baieti, atat la sectiunea de boulder, cat si la cea de escalada clasamentul se va realiza dupa derularea Finalelor.  In caz de egalitate dupa desfasurarea Finalelor, pentru departajare se vor lua in considerare rezultatele din calificari. Daca departajarea nu se poate realiza nici in acest fel, se va organiza super-finala. Similar se va proceda si pentru realizarea clasamentului Maratonului.

Premiile aferente clasamentului general (boulder + escalada) :

Open Baieti
Loc 1 – 600 lei
Loc 2 – 450 lei
Loc 3 – 300 lei
Locurile 4, 5, 6 
produse La Sportiva, Climb X, Apin Expe

Open Fete
Loc 1 – 450 lei
Loc 2 – 350 lei
Loc 3 – 250 lei
Locurile 4, 5, 6
produse La Sportiva, Climb X, Apin Expe

Rookie Baieti
Se premiaza locurile 1, 2, 3, 4, 5, 6
Produse La Sportiva & Climb X  & Apin Expe

Rookie Fete
Se premiaza locurile 1, 2, 3, 4, 5, 6
Produse La Sportiva  & Climb X & Alpin Expe

 Se vor realiza si clasamente separate pentru probele de escalada si boulder, iar primii clasati vor fi rasplatiti cu diplome.

Participantii nu sunt obligati sa puncteze in clasament, insa aceasta nu ii scuteste de obligativitatea de a se inscrie si a plati taxa de participare. De asemenea nu este obligatorie participarea la ambele probe (bouldering  & escalada), insa taxa de inscriere este aceeasi.

Taxa de participare:  50 RON

IMPORTANT

!!! AVERTIZARE: practicarea escaladei sportive si a boulderingului presupune asumarea unor riscuri, in cazul in care practicantii nu cunosc, nu respecta sau ignora normele de securitate specifice acestui sport si modalitatea de asigurare a coechipierului  sau de parcurgere a traseelor de escalada sportiva in maniera cap de coarda. Participantii la acest eveniment care au implinit varsta de 18 ani isi asuma pe propria raspundere aceste riscuri. In cazul minorilor participarea este permisa doar cu acordul scris al parintilor sau tutorelui legal si sub supravegherea acestora sau a unui antrenor imputernicit de catre acestia. Alegerea coechipierului in cadrul sectiunii de escalada (cel care asigura cataratorul) este la latitudinea fiecarui participant. Atat cel care se catara, cat si cel care asigura, sunt singurii responsabili de eventualele incidente care pot aparea.