Un maraton pe verticala: escalada versus boulder

RockFM

Mercedes Benz Clasa A

Gazeta Sporturilor

VERTICAL STEP MARATON 2013


Aho, aho copii si frati
MARATONUL nu-l ratati!
Ca in fiecare an, in noiembrie la final
Noi pe toti va invitam
Sa veniti cu mic cu mare la a noastra adunare,
A lumii cataratoare...

Este vorba dupa cum bine stiti despre Vertical Step Maraton – concurs maraton de escalada si bouldering, eveniment consacrat al Vertical Sprit, care se va desfasura ca in fiecare an pe durata a doua zile, la final de noiembrie (30 noiembrie – 1 decembrie) la sala din Baicului – cea mai inalta sala de escalada din Romania.

Organizat pentru prima data in noiembrie 2009 pentru inaugurarea salii de escalada din Baicului, evenimentul a devenit emblema noastra, a celor de la Vertical Spiritsi pentru ca stim ca multi dintre voi il asteapta cu bucurie, ne vom stradui sa nu va dezamagim nici de aceasta data: pastram in linii generale conceptul initial, care a transformat Vertical Step Maraton intr-un eveniment inediat pe scena escaladei din Romania, dar introducem si cateva noutati menite sa-i dea un plus de valoare si atractivitate.

EDITIA  din acest an va fi una SPECIALA deoarece:

Daca va trebuie o noua pereche de espadrile, acum este momentul!

Modelele disponibile de la La Sportiva vor fi: Miura, Cobra, Python, Tarantula. Modelele disponibile de la Climb X vor fi: Rock-it, Red Point, Red Point NLV.

Vertical Step Maraton ramane un un festival dedicat catararii, spiritului liber si non - conformismului celor care practica acest sport. Ne adresam tuturor celor pasionati de catarare, incepatori sau avansati si nu este nici pe departe un eveniment rezervat “elitei”, adica sportivilor cu performante ridicate.

In runda de calificari vom avea trasee numeroase, variate si accesibile tuturor, indiferent de nivel.

Celor mai buni sportivi „ le rezervam” FINALELE, pe care le vom transforma intr-un adevarat spectacol de forta, suplete si concentrare, totul in lumina reflectoarelor si pe o muzica de cea mai buna calitate!  Asadar ii invitam pe finalisti sa evolueze intr-o atmosfera  special creata pentru ei,  iar spectatorilor le promitem ca nu vor regreta ca au ramas sa-i urmareasca sa-i incurajeze  si sa-i aplaude. Si de ce nu, sa se motiveze !!!

Fiind un “maraton” de escalada si bouldering ii incurajam pe toti participantii sa dea curs provocarii noastre si sa participe atat la sectiunea de boulder, cat si la cea de escalada, depasindu-si propriile limite si iesind din zona de confort.

Amenajator principal va fi asa cum v-ati obisnuit: Oliver Batar.

Premiile aferente clasamentului general (boulder + escalada):

Open Baieti
Loc 1 – 600 lei
Loc 2 – 450 lei
Loc 3 – 300 lei
Locurile 4, 5, 6  
produse La Sportiva, Climb X, Apin Expe

Open Fete
Loc 1 – 450 lei
Loc 2 – 350 lei
Loc 3 – 250 lei
Locurile 4, 5, 6
produse La Sportiva, Climb X, Apin Expe

Rookie Baieti
Se premiaza locurile 1, 2, 3, 4, 5, 6
Produse La Sportiva & Climb X  & Apin Expe

Rookie Fete
Se premiaza locurile 1, 2, 3, 4, 5, 6
Produse La Sportiva  & Climb X & Alpin Expe

Se vor realiza si clasamente separate pentru probele de escalada si boulder, iar primii clasati vor fi rasplatiti cu diplome.

Taxa de participare:  50 RON

!!! IMPORTANT

  • Pentru o cat mai buna organizare va rugam sa va inscrieti on-line.
  • Cei care se vor inscrie la fata locului, vor intra automat in seria 1 daca se prezinta la inscriere in intervalul 09.00 – 09.30 sau in seria 2 daca se prezinta la inscriere in intervalul  12.00 – 12.30.
  • In cazul in care in intervalul 09.00 – 09.30 se vor prezenta la fata locului foarte multe persoane pentru a se inscrie, ne rezervam dreptul de a nu-i accepta pe toti in seria 1, pentru a nu o supra- aglomera.

Sponsor principal: Mercedes Benz
Partener media principal: Gazeta Sporturilor
Sponsori: Hilti, Nutline, Alpin Expe, Vertical Store, Maramont Sport, Redis Nutritie
Parteneri media: Rock Fm, webbing, bivuac media, www.dordeduca.ro, www.liberinmiscare.ro, www.extremeaddict.ro

NU RATATI VERTICAL STEP MARATON  - o competitie in care fiecare isi poate depasi propriile limite si imbunatati performantele proprii !!!