REGULAMENT CONCURS

Vertical Step Maraton este un concurs – festival de catarare prin care se doreste atragerea unui numar cat mai mare de cataratori din intreaga tara si din afara, incepatori sau sportivi experimentati.

Categorii :

Categoria Rookie se adreseaza incepatorilor care catara pana la gradul 7+ / 8- (6c).
Categoria Open se adreseaza cataratorilor de nivel mediu si avansat, care catara peste  gradul 7+ / 8- (6c).
Inscrierea intr-una din aceste categorii este decizia fiecaruia, dar organizatorii isi rezerva dreptul de a nu accepta inscrierea unor participanti intr-o anumita categorie daca este evident faptul ca nivelul respectivului participant nu este conform paragrafului anterior.

Participantii nu sunt obligati sa puncteze in clasament, insa aceasta nu ii scuteste de obligativitatea de a se inscrie si a plati taxa de participare.

Pentru a elimina aglomeratia, sectiunea de boulder si cea de escalada se vor desfasura in zile diferite, iar participantii vor fi impartiti in doua serii. Nu dorim ca prin aceasta sa incurajam participarea doar la una dintre sectiuni, ci sa creem tuturor conditii optime de catarare.

Realizarea clasamentelor. Se vor realiza atat clasamente separate pe cele doua sectiuni : bouldering si escalada, cat si clasamentul Maratonului prin cumularea punctajelor obtinute la cele doua probe. Pentru a intra in clasamentul Maratonului este obligatorie participarea la ambele probe. Clasamentele se vor realiza conform regulamentului IFSC.
Pentru categoriile Rookie Fete si Rookie Baieti, clasamentul se va realiza pe baza rezultatelor obtinute in calificari. In caz de egalitate pentru locul I, atat la proba de escalada cat si la cea de boulder, se va organiza finala.
Pentru categoriile Open Fete si Open Baieti, atat la sectiunea de boulder, cat si la cea de escalada clasamentul se va realiza dupa derularea Finalelor.  In caz de egalitate dupa desfasurarea Finalelor, pentru departajare se vor lua in considerare rezultatele din calificari. Daca departajarea nu se poate realiza nici in acest fel, se va organiza super-finala. Similar se va proceda si pentru realizarea clasamentului Maratonului.

Se vor premia (premii in bani si produse) locurile I la proba de escalada si proba de boulder pentru categoriile Open Fete si Open Baieti si locurile I, II, III la Maraton (clasamentul cumulat al celor doua probe), pentru toate categoriile : Open Fete, Open Baieti, Rookie Fete, Rookie Baieti. Se vor oferi diplome pana la locul 5 pentru toate categoriile, separat pe fiecare proba, cat si pentru clasamentul Maratonului.

Amenajator principal: Oliver Batar.
Amenajatori secundari: Marius Luca , Ionut Ambrosie

Taxa de participare:

!!! IMPORTANT

  • Pentru o cat mai buna organizare va rugam sa va inscrieti on-line.
  • Inscrierile on-line se pot face pana pe data de 20 noiembrie, ora 22.00. Pe data de 21 noiembrie se va publica pe site componenta seriilor pentru ambele categorii.
  • In cazul in care din motive obiective va este imposibil sa participati la eveniment in seria 1, va rugam sa solicitati inscrierea in seria 2 (prin formularul de inscriere). Va rugam sa faceti aceasta mentiune doar pentru situatii exceptionale. Participantii din afara Bucurestiului vor avea prioritate la includerea in seria 2.
  • Componenta seriilor va fi echilibrata in ceea ce priveste numarul, sexul, nivelul si orasul de rezidenta al celor inscrisi.
  • Cei care se vor inscrie la fata locului, vor intra automat in seria 1 daca se prezinta la inscriere in intervalul 09.00 – 09.30 sau in seria 2 daca se prezinta la inscriere in intervalul  12.00 – 12.30.
  • In cazul in care un participant a fost repartizat intr-o anumita serie si nu ajunge la ora stabilita si anuntata de incepere pentru seria respectiva, are dreptul de a participa in timpul ramas.

Va rugam insistent sa nu abuzati de posibilitatea de inscriere la fata locului, pentru a nu supra-aglomera anumite serii. De asemenea in cazul in care v-ati inscris on-line, dar din motive obiective nu mai puteti participa va rugam sa ne anuntati  (e-mail: andreea@verticalspirit.ro).

!!! AVERTIZARE: practicarea escaladei sportive si a boulderingului presupune asumarea unor riscuri, in cazul in care practicantii nu cunosc, nu respecta sau ignora normele de securitate specifice acestui sport si modalitatea de asigurare a coechipierului  sau de parcurgere a traseelor de escalada sportiva in maniera cap de coarda. Participantii la acest eveniment care au implinit varsta de 18 ani isi asuma pe propria raspundere aceste riscuri. In cazul minorilor participarea este permisa doar cu acordul scris al parintilor sau tutorelui legal si sub supravegherea acestora sau a unui antrenor imputernicit de catre acestia. Alegerea coechipierului in cadrul sectiunii de escalada (cel care asigura cataratorul) este la latitudinea fiecarui participant. Atat cel care se catara, cat si cel care asigura, sunt singurii responsabili de eventualele incidente care pot aparea.