REZUMAT

Daca pentru editia din 2010 cuvantul definitoriu a fost “aglomeratie”, pentru editia din 2011, cuvantul care sintetizeaza totul este: SPECTACOL!

Un spectacol creat de catre participanti, cu sprijinul organizatorilor. Si in plus, a fost editia cu cea mai buna organizare de pana acum. Nu spunem acest lucru ca sa ne laudam, ci  pentru ca a fost evident faptul ca experienta acumulata la editiile precedente si-a spus cuvantul si am reusit sa inlaturam mare parte dintre inconvenientele de pana acum. Si cu siguranta putem mai mult de atat!

Participare numeroasa, ca de obicei: aproximativ  90 – 100 de cataratori din intreaga tara si din Bulgaria. Anul acesta jumatatea de nord a tarii a fost mai bine reprezentata, lucru care ne-a bucurat foarte tare, cu atat mai mult cu cat la finalul Maratonului cu totii si-au manifestat incantarea si dorinta de a participa si la editia viitoare.

Separarea categoriilor  de la Rookie de cele de la Master a avut un efect foarte bun, caci a distribuit echilibrat participantii pe parcursul celor doua zile, contribuind la diminuarea aglomeratiei. Lucru apreciat de toata lumea, pentru ca in felul acesta fiecare a beneficiat de mai mult timp si spatiu pentru a incerca  traseele. Totodata, dupa experienta din 2011 am decis sa renuntam la  categoriile de copii, caci facand un calcul realist ne-am dat seama ca doua zile sunt insuficiente pentru a creea un eveniment de calitate pentru toata lumea. Si se pare ca am avut dreptate.

Ca in fiecare an, “dirijorul” echipei de amenajatori a fost Oliver Batar, secondat anul acesta de Marius Luca. Cei doi au facut o echipa de exceptie atat in saptamana dinainte, cat si la evenimentul propriu-zis. Au iesit (si ramas in sala) trasee frumoase, unele dintre ele cu adevarat speciale.

Ajung din nou de unde am plecat, adica la SPECTACOL.  SPECTACOLUL creat de finalisti, atat la escalada cat si la boulder si sustinut de catre spectatori cu aplauze si incurajari, dar si de catre reflectoarele care au urmarit evolutia concurentilor priza cu priza. Nu trebuie sa neglijam nici aportul amenajatorului, caci fara rutele setate de el, care au imbinat miscari dinamice si spectaculoase cu altele de concentrare si finete, nu ne-am fi bucurat de o asemenea desfasurare de forte!

Totul a culminat cu evolutia  lui Daniel Ungureanu pe traseul rosu din finala de la escalada (singurul care a facut top), care s-a incheiat in uralele publicului. Nici fetele nu s-au lasat mai prejos si au luptat “barbateste”cu traseele din finala, fara a renunta insa la eleganta miscarilor.

Dupa ce Festivitatea de premiere s-a incheiat si toata lumea a plecat, iar linistea s-a asternut in sala, ne-am putut bucura in voie de sentimentul de multumire si implinire pe care reusita editiei din acest an ni l-a insuflat.

Va asteptam cu mic cu mare la editia din 2012!