REGULAMENT CONCURS

Vertical Step Maraton este un concurs – festival de catarare prin care se doreste atragerea unui numar cat mai mare de cataratori din intreaga tara si din afara. Acest eveniment nu se adreseaza doar “elitei”, adica sportivilor cu performante ridicate, ci este mai degraba un festival de catarare, la care pot lua parte cu mic cu mare novici in ale escaladei, dar si cataratori cu vechime.

Pentru ca dorim ca toti participantii sa simta bucuria catararii si nu presiunea concursului, inscrierea la acest eveniment in calitate de concurent sau simplu participant este la libera alegere a fiecaruia. Din acelasi motiv anul acesta vom avea 4 categorii : rookie fete & baieti si master fete & baieti. Inscrierea intr-una din aceste categorii este decizia fiecaruia. Participantii nu sunt obligati sa puncteze in clasament, insa aceasta nu ii scuteste de obligativitatea de a se inscrie si a plati taxa de participare.

Categoria Rookie se adreseaza incepatorilor si cataratorilor de nivel mediu care catara in general pana la gradul 8- /8 (6C+ / 7A) , iar categoria Master cataratorilor de nivel mediu si avansat, care au experienta de catarare, dar si competitionala si catara peste gradul 8 (7A).

Celor mai buni sportivi „ le rezervam” Finala, pe care o vom transforma intr-un adevarat spectacol de forta, suplete si concentrare, totul in lumina reflectoarelor si pe o muzica de cea mai buna calitate!  Asadar ii invitam sa evolueze intr-o atmosfera  special creata pentru ei,  iar spectatorilor le promitem ca nu vor regreta ca au ramas sa-i urmareasca sa-i incurajeze  si sa-i aplaude. Si de ce nu, sa se motiveze !!!

Deoarece conceptul evenimentului este acela de “maraton” de escalada si bouldering ii incurajam pe toti participantii sa dea curs provocarii noastre si sa participe atat la sectiunea de boulder, cat si la cea de escalada, depasindu-si propriile limite si iesind din zona de confort. Nu uitati: cele mai mari satisfactii se obtin de cele mai multe ori cu multa munca!

Din dorinta de elimina inconvenientele provocate de aglomeratia foarte mare, am decis ca in acest an sectiunea de boulder si cea de escalada sa se desfasoare in zile diferite. Nu dorim ca prin aceasta sa incurajam participarea doar la una dintre sectiuni, ci sa creem tuturor conditii optime de catarare.

Realizarea clasamentelor.Se vor realiza atat clasamente separate pe cele doua sectiuni : bouldering si escalada, cat si clasamentul Maratonului prin cumularea punctajelor obtinute la cele doua probe. Pentru a intra in clasamentul Maratonului este obligatorie participarea la ambele probe. Clasamentele se vor realiza conform regulamentului IFSC.

Pentru categoriile Rookie fete si Rookie baieti, clasamentul se va realiza pe baza rezultatelor obtinute in calificari. In caz de egalitate pentru locul I, atat la proba de escalada cat si la cea de boulder, se va organiza finala.

Pentru categoriile Master fete si Master baieti, atat la sectiunea de boulder, cat si la cea de escalada clasamentul se va realiza dupa derularea Finalelor.  In caz de egalitate dupa desfasurarea Finalelor, pentru departajare se vor lua in considerare rezultatele din calificari. Daca departajarea nu se poate realiza nici in acest fel, se va organiza super-finala. Similar se va proceda si pentru realizarea clasamentului Maratonului.

Se vor premia (premii in bani si produse) locurile I la proba de escalada si proba de boulder pentru categoriile Master fete si Master baieti si locurile I, II, III la Maraton (clasamentul cumulat al celor doua probe), pentru toate categoriile : Master Fete, Master baieti, Rookie fete, Rookie baieti. Se vor oferi diplome pana la locul 5 pentru toate categoriile, separat pe fiecare proba , cat si pentru clasamentul Maratonului.

Amenajator principal: Oliver Batir

Amenajatori secundari: Marius Luca , Ionut Ambrosie, Alexandru Paun.

Taxa de participare: 40 RON /10 E pentru cei care se inscriu pe site si 50 RON/12 E pentru cei care se inscriu la fata locului.

PROGRAM

Sambata, 26 noiembrie
10.00  - 11.00    Inscrieri
11.00  - 16.00    Calificari escalada  Master  Fete & Baieti
11.30 – 16.30     Calificari Bouldering  Rookie Fete & Baieti
11.30      Cupa Presei la Escalada
13.30      Festivitatea de premiere pentru Cupa Presei la Escalada
17.00      Finala bouldering - Rookie fete si Rookie baieti (doar in caz de egalitate pe locul I)
17.30      Finala escalada -  Master fete & Master baieti (in paralel)
19.30      Super-finala (doar daca este cazul )

Duminica, 27 noiembrie
10.00  - 10.30      Inscrieri (doar pentru cei care nu s-au inscris sambata)
10.30 – 15.30      Calificari escalada Rookie Fete & Rookie Baieti
11.30 - 15.30      Calificari bouldering  Master Fete & Master Baieti
16.00      Finala escalada Rookie fete & Rookie Baieti (doar in caz de egalitate pe locul I)
16.30      Finala Bouldering  Master fete & Master baieti (in paralel)
18.00      Super-finala (doar daca este cazul)
19.00     Festivitatea de premiere pentru toate categoriile

Programul poate suferi modificari in functie de numarul celor inscrisi. Aceste modificari vor fi anuntate imediat dupa incheierea inscrierilor.

AVERTIZARE: practicarea escaladei sportive si a boulderingului presupune asumarea unor riscuri, in cazul in care practicantii nu cunosc, nu respecta sau ignora normele de securitate specifice acestui sport si modalitatea de asigurare a coechipierului  sau de parcurgere a traseelor de escalada sportiva in maniera cap de coarda. Participantii la acest eveniment care au implinit varsta de 18 ani isi asuma pe propria raspundere aceste riscuri. In cazul minorilor participarea este permisa doar cu acordul scris al parintilor sau tutorelui legal si sub supravegherea acestora sau a unui antrenor imputernicit de catre acestia. Alegerea coechipierului in cadrul sectiunii de escalada (cel care asigura cataratorul) este la latitudinea fiecarui participant. Atat cel care se catara, cat si cel care asigura, sunt singurii responsabili de eventualele incidente care pot aparea.