UN MARATON PE VERTICALĂ

Iata ca am ajuns si la cea de-a 3 editie a concursului Vertical Step Maraton in care, pastrand traditia, combinam in aceeasi competitie escalada cu boulderul si va invitam sa fiti alaturi de noi. Vreme de doua zile participantii vor lua parte la un maraton de catarare, pe trasee special amenajate, atat de escalada cat si de bouldering.

Vertical Step Maraton este evenimentul creat special in urma cu doi ani pentru inaugurarea celei mai inalte sali de escalada din Romania, deschisa de clubul Vertical Spirit in Bucuresti,  iar acest mix de escalada sportiva si bouldering l-a transformat intr-o competitie inedita pe scena escaladei din Romania.

Scopul acestui eveniment este de a aduna laolalta in numar cat mai mare, cataratorii din intreaga tara, dar si din tarile vecine si totodata de a promova si de a sustine dezvoltarea escaladei in Romania. Dorim sa facem din ce in ce mai cunoscut acest sport si sa daramam mitul de sport inaccesibil si periculos, destinat doar persoanelor foarte curajoase si  foarte dotate fizic. Astfel, prin Vertical Step Maraton dorim sa aducem pentru doua zile escalada in atentia mass-media si a celor interesati in sustinerea sportului romanesc.

In acest scop am creat o sectiune speciala dedicata presei,  in care am invitat reprezentanti ai acesteia sa experimenteze direct escalada  pentru a ne ajuta sa o promovam la adevarata ei valoare si sa evidentiem beneficiile  pe care practicarea sa le poate aduce, atat in plan fizic cat si psihic, astfel incat din ce in ce mai multa lume sa doreasca sa afle cum este. Pentru a creste la maxim motivatia ziaristilor/reporterilor care s-au incumentat sa accepte provocarea noastra, am organizam Cupa Presei la Escalada si ii invitam pe participanti sa isi depaseasca propriile limite pentru a fi cei mai buni.

Va invitam asadar la un maraton de catarare in care participantii vor fi permanent provocati sa isi depaseasca nivelul,  atingand astfel noi limite si creand noi perspective si noi posibilitati. Acest eveniment nu este rezervat“elitei”, adica sportivilor cu performante ridicate, ci este mai degraba un festival de catarare, la care pot lua parte cu mic cu mare novici in ale escaladei, dar si cataratori cu vechime. Traseele din calificari vor fi variate si accesibile tuturor, indiferent de nivel,  iar celor mai buni le rezervam Finala, pe care o vom transforma intr-un adevarat spectacol de forta, suplete si concentrare, totul in lumina reflectoarelor si pe o muzica de cea mai buna calitate!

Vertical Step Maraton este o competitie in care toti participantii ies invingatori din lupta cu propriile lor performante!

CUPRINSUL EVENIMENTULUI