PREZENTARE GENERALĂ

Fii pe faza: in 21 noiembrie, deschidem o noua sala de escalada in Bucuresti.
Si nu orice fel de sala, caci va fi cea mai inalta din Romania.

Si pentru ca acesta este un proiect foarte important pentru noi la care am muncit pe rupte,  nu puteam lasa sa treaca neobservata deschiderea sa.  Vertical Step Maraton este evenimentul care va marca inaugurarea acestei noi sali, un adevarat maraton de catarare, un mix de escalada si bouldering : aproximativ 40 de trasee de bouldering si 20 de rute de escalada avand grade de dificultate foarte variate, atat pentru incepatori, cat si pentru cei mai buni. 

Participantii se pot inscrie in concurs, pentru fiecare traseu realizat (escalada sau boulder) urmand sa primeasca un anumit punctaj. Clasamentul se va realiza separat pentru fete si baieti, prin cumularea punctajelor obtinute la fiecare traseu, in caz de egalitate pentru locul I urmand sa se organizeze superfinala. Traseele de escalada vor putea fi catarate doar in maniera cap de coarda.

Premiile vor fi atat in bani, cat si in obiecte.

Traseele vor fi amenajate de catre Oliver Batar, prietenul nostru din Piatra Neamt.

Si ca sa nu va plictisiti, vom dinamiza atmosfera prin intermediul probelor surpriza: No foot contest, No hand contest, One shoot.

Evenimentul va debuta cu un mini - concurs de escalada pentru copii, la care sunt invitati sa ia parte toti copiii care practica deja escalada, dar si cei curajosi sa incerce acest sport. Cei mai buni, vor fi rasplatiti cu premii surpriza.

Tot din cuprinsul acestui eveniment face parte si o „conferinta de presa” iesita din tipare: „Cupa Presei la Escalada” , adica o mini-competitie de escalada destinata reprezentantilor mass-media care doresc sa incerce senzatii tari si sa-si depasesca propriile limite.

Nu i-am uitat nici pe cei mai neexperimentati, care vor putea incerca si ei acest sport, pe trasee special amenajate si evident, in conditii de maxima siguranta.